• Volg ons op Telegram https://t.me/kanaalNBZO

Lokale voedselvoorziening; bestel de biologisch groentekrat 

Nieuw Brabant Zuid-Oost heeft een samenwerking met de Antoniushoeve op het historische Croy, tussen het Brabantse Aarle-Rixtel en Helmond. 

Eeuwenlang hebben de boeren sediment uit een beekdal vermengt met de mest en dit op hun landbouwgrond uitgebracht, waardoor er een zeer voedzame lemige bodem is ontstaan.

Hierop wordt Tuinderij de Antoniushoeve gerund door twee jonge tuinders Max en Elise met een passie voor biologisch. 

Hoog in het vaandel staat bodemkwaliteit want dit is de basis voor gezonde voeding en biodiversiteit. 

Met hun groente- en fruitpakketten en verse eieren van eigen kipjes, een wekelijkse marktkraam en een boerderijwinkel geven ze invulling aan het streven naar meer lokale voedselvoorziening.

Wilt u ook onderdeel zijn van de lokale voedselvoorziening?

Meld u dan aan voor een wekelijk mini, klein, midden of groot pakket met dagverse biologische seizoens-groenten voor 4 dagen. U hebt de mogelijkheid om dit pakket aan te vullen met een fruitpakket, eieren, aardappels of uien. Ook kunt u makkelijk wijzigingen doorgeven.

U betaalt per kwartaal vooruit wat Max en Elise in staat stelt om te investeren in het benodigde zaaigoed. Van alle aanmeldingen via de website doen zij een bijdrage aan de vereniging Nieuw Brabant Zuid-Oost. Dit geld wordt gebruikt voor nieuwe projecten waar leden over beslissen. Zo draagt u door uw bestelling ook nog bij aan de ontwikkeling van de lokale samenleving.